Je website is klaar! Wat nu?

15 augustus 2017Webdesign

Jouw nieuwe website is helemaal klaar en je bent er best trots op. Mag je nu ook verwachten dat er snel bezoekers komen en dat je binnen de week in de eerste 10 zoekresultaten van Google zal verschijnen?
Er is helaas nog wel iets meer nodig om jouw website te laten opvallen tussen al die andere die ook naar een goed plekje in de zoekresultaten dingen.

Als je website goed in elkaar zit dan kom je al een heel eind. Als ik jouw website heb gemaakt moet je je bijvoorbeeld al geen zorgen meer maken over volgende zaken:

 • website is aangemeld bij Google
 • website heeft een overzichtelijke organisatiestructuur
 • voor alle afbeeldingen is een ‘alt tag’ gedefinieerd (de beschrijvende tekst achter de foto)
 • voor elke webpagina is een ‘meta data’ (tekst die je ziet verschijnen in de Google zoekresultaten) gedefinieerd
 • via je website kan gemakkelijk inhoud gedeeld worden op social media

Wat moet je zeker nog doen?

Maak je website bekend

Of je dat nu wil of niet, er zal online over je gesproken worden op social media netwerken als Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+, … Je kan ze dus maar beter in je voordeel gebruiken.

Het voordeel van social media is wel dat je jouw boodschap gratis kan vertellen en dat je jouw klanten eenvoudig en snel kan bereiken. Je moet er wel wat tijd en aandacht in investeren.

Later meer hierover…

Zorg voor actuele inhoud

Google houdt van websites met veel tekst. Die teksten moeten goed en relevant zijn en er moet regelmatig iets nieuws op je website verschijnen. Daarom is bloggen een goed idee.

Wat vindt Google goede inhoud?

Bron: Google support.

De sleutel tot het bouwen van een geweldige website is het maken van de best mogelijke ervaring voor uw doelgroep, met originele en hoogwaardige inhoud. Als mensen uw site nuttig en uniek vinden, komen ze misschien terug of nemen ze links naar uw inhoud op vanaf hun eigen site. Hierdoor zullen er na verloop van tijd meer mensen uw website weten te vinden.

 Wanneer u inhoud gaat maken, zorgt u dat uw website de volgende kenmerken heeft:

 • Nuttig en informatief: als u een site voor een restaurant lanceert, kunt u de locatie, de openingstijden, uw contactgegevens en een menu opnemen, evenals een blog waarop u geplande evenementen deelt.
 • Waardevoller en nuttiger dan andere sites: als u schrijft over het trainen van een hond, zorgt u dat uw artikel meer waarde of een ander perspectief biedt dan de talloze artikelen op internet over hondentraining.
 • Betrouwbaar: toon de betrouwbaarheid van uw site aan door het gebruik van origineel onderzoek, citaten, links, recensies en getuigschriften. Dingen als een biografie van de auteur of getuigschriften van echte klanten kunnen de betrouwbaarheid en reputatie van uw website vergroten.
 • Hoge kwaliteit: de inhoud van uw site moet uniek, specifiek en van hoge kwaliteit zijn. De inhoud mag niet het resultaat van massaproductie zijn of via een groot aantal andere sites worden verspreid. Bedenk dat uw inhoud voornamelijk moet worden gecreëerd om bezoekers een goede gebruikerservaring te bieden, en niet om een hoge positie in de zoekmachines te bemachtigen.
 • Aantrekkelijk: voeg kleur en leven aan uw site toe door afbeeldingen van uw producten, uw team of uzelf toe te voegen. Zorg dat bezoekers niet worden afgeleid door spelfouten, stilistische problemen en feitelijke fouten. Een overmatige hoeveelheid advertenties kan ook afleidend werken voor bezoekers. Trek de aandacht van bezoekers door interactief met ze te communiceren via regelmatige updates, reacties of social media-widgets.

Google zegt bovendien dat je moet opletten voor zaken die ertoe kunnen leiden dat bezoekers je website niet vertrouwen of zelfs verlaten, zoals:

 • fouten zoals gebroken links of foutieve informatie
 • grammatica- of spelfouten
 • te veel advertenties
 • Spam zoals reactie- of forumspam

Hoe je heel concreet een blogbericht in WordPress kan publiceren, lees je in een volgend artikel.

Afbeeldingen voor je website

De meesten van ons zijn visueel ingesteld. Daar kan je bij het publiceren van je website best rekening mee houden. Opvallend is een onderzoek van Skyword waaruit blijkt dat berichten met een afbeelding maar liefst 94% meer bekeken worden dan berichten zonder afbeelding.

Hoe kom je aan geschikte afbeeldingen voor je website of blog?

Dat lees je in een volgend blogbericht.

Technisch onderhoud van je website

Een website onderhouden is niet enkel zorgen voor nieuwe en relevante inhoud. Er is ook een zekere technische kennis nodig om regelmatige software updates uit te voeren. In een vorig artikel vind je een overzicht van de taken die je regelmatig moet uitvoeren.

© foto karosieben

logo met vosje

Wil je graag op de hoogte blijven?

Vul dan je e-mailadres in...

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This