Slagvelden

Boekbinden

Slagvelden als Inzending voor Pieces for Piece.

Velden vol historische betekenis. Waar duizenden gevallen zijn… onrustig en bang  moeten geweest zijn.  Een landschap met miljoenen resten - botten, leven, zielen, hoop, vreugde en angsten in de aarde opgenomen door de strijd van 100 jaar geleden.

De erfenis van deze streek. Je ziet het niet meer als je er door wandelt, maar je voelt het wel…

Die sfeer wil ik tonen door te fotograferen met een Kodak Brownie van 1917. Het is een boxcamera, zo klein dat hij ook zou kunnen meegenomen zijn naar het front.

De onvolkomenheden van deze oude camera en de fotografische emulsie van de zilverhalogenide print creëren een gevoel van tijdloosheid, een deur naar verscheidene tijden – verleden, heden en toekomst. De ingekapselde overblijfselen van een kapotgeschoten land versterken dit nog.

Slagvelden gefotografeerd in de streek van de IJzer en de Handzamevaart, België

  • Zilverhalogenide foto’s gemaakt met een Amerikaanse camera Kodak Brownie  model A op Efke R100 - 127 film uit Kroatië en afgedrukt op Adox barietpapier uit Duitsland
  • Flat-Style Australian Reverse Piano Hinge binding
  • Papier uit India, Nepal en Japan

 

Fotografie

Het Ambachtelijk Weekend 2014 had hetzelfde thema.

Ik heb voor deze gelegenheid het boekbindproject Slagvelden uitgebreid met een foto-installatie. De onderdelen van deze installatie vind je in volgend overzicht.

 

contact


 

Pin It on Pinterest

Share This