Het conflict in Syrië duurt nu al vijf jaar. Ruim 12 miljoen mensen hebben dringend hulp nodig. Volgens de laatste berichten zijn 3,3 miljoen Syriërs hun land ontvlucht. 1,6 miljoen van de vluchtelingen zijn kinderen en heel wat van hen zijn wees geworden.

Ruwe tranen in het puin

Mijn petekindje, Akselle de Vos, zelf nog een kind van 10 is heel erg geraakt door deze situatie wil iets doen. Ik wil haar initiatief heel graag met jullie delen.

Akselle heeft een het verhaal geschreven: Ruwe tranen in het puin en het geïllustreerd met eigen tekeningen. Er is nu een heus boekje van gemaakt en ze wil er graag zoveel mogelijk van verkopen. De opbrengst van de verkoop wil ze aan de weeshuizen in Syrië schenken.

 

Ze heeft een brief geschreven om alle details uit te leggen:

Beste …

 

Ik heb voor mijn langlopende taak in de 5de klas gekozen om een boek te schrijven. Het boek Ruwe tranen in het puin gaat voor een deel over de weeshuizen in Syrië.

 

“Oorlog in Syrië. In wanhoop en verdriet zoekt Lou naar de waarheid over haar familie. Ze begint een zwaar en groot avontuur. Eerst staat ze er helemaal alleen voor, maar onderweg duikt er hulp op. Lukt het haar om het mysterie op te lossen.”

 

Ik verkoop mijn boekjes en schenk de volledige opbrengst aan de weeshuizen en weeskinderen in Syrië. Een boekje met gekleurde kaft en binnenin zwart/wit kost 10,- euro, met gekleurde foto’s en tekeningen binnenin 15,- euro.

 

Wil je graag mijn boekje lezen én een goed doel steunen?

 

Bestellen kan bij hil.devos@skynet.be. Mijn mama contacteert je dan voor alle details. Na betaling (cash of via overschrijving) is je bestelling geregistreerd. Je naam komt op de bestellijst en twee weken later ontvang je dan mijn boekje. Kun je me voor zondag 03/05 laten weten of je interesse hebt, want dan gaat de laatste bestelling de deur uit.

 

Veel leesplezier … en heel erg bedankt !!!

 

lieve groetjes - Akselle en Hilde (mama)

 

Syrische kinderen hebben dringend hulp nodig. Help mee en geef kinderen een toekomst. Bestel nu het boekje

 

Veel leesplezier !!!

 

logo met vosje

Wil je graag op de hoogte blijven?

Vul dan je e-mailadres in...

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This