Selecteer een pagina

Bookface

Drie tentoonstellingen onder één dak

Gelezen in www.waaskrant.be zaterdag 18 april 2009

flyer bookface

SINT-NIKLAAS. Nog tot 7 juni is in de Tentoonstellingszaal aan de Zwijgershoek de 24ste Grafiekbiënnale te bezoeken. Dat zijn maar liefst drie

tentoonstellingen over het thema ‘het boek’ onder één dak.

Het eerste gedeelte van de tentoonstelling brengt onder de noemer ‘Boekenschatten’ een reeks zeldzame beelden van privébibliotheken, gefotografeerd door leden van het collectief Parrèsia (Leen De Vos, Marc Hoefman en Marc Van Overschelde ). In een oude boekenkast staan de kostbare schatten van enkele mensen met een hart voor boeken te kijk.

Een mooie selectie van 100 inzendingen van de 17de Internationale Exlibris- en kleingrafiekwedstrijd kleurt het tweede deel van de biënnale. Maar liefst 447 kunstenaars uit 47 landen hebben met 1.015 exlibris en andere kleingrafiek aan de wedstrijd deelgenomen. Het leeuwendeel van de kunstenaars werkte rond het Thema ‘het boek’. Een aantal kunstenaars verkoos een creatie te maken rond het thema ‘de heilige Nicolaas’.

Onder de titel ‘Het boek verbeeld(t)’ creëerde kunstenares en doctorandus Ruth Loos twee- en driedimensionale actuele kunstwerken. Concreet treft de bezoeker in dit derde gedeelte van de tentoonstelling grafisch werk, foto’s en tekeningen aan die reflecteren over wat een boekobject (kan) zijn. ‘Het boek verbeeld(t)’ verkent de raakvlakken tussen wetenschap en kunst.

 

 

contact


 

Pin It on Pinterest