Selecteer een pagina

Inner Landscapes

Inner Landscapes

De reeks ‘Inner Landscapes’ is voor mij een logisch vervolg op ‘Inner Rooms‘. Door terug te grijpen naar de herinneringen, de kracht vinden om weer vooruit te kijken. Hoe kan je vanuit het verleden dat je meedraagt, een toekomstperspectief genereren? Ik zoek naar een middel om momenten uit mijn verleden vast te leggen en als tastbare herinneringen te behouden, met me mee te dragen.

De foto’s verwijzen naar ogenblikken van kracht die moeilijk in woorden te formuleren zijn. De foto’s moeten gelezen worden als een introspectieve zoektocht waarin ik mezelf een spiegel van herinneringen voorhoud, van mijn leven voor de diagnose van fibromyalgie. Het is een zoektocht naar zingeving, die me mijn onbevangenheid doet terugvinden die ik in de dagelijkse realiteit verloren was. In beelden van natuur, bewandelde landschappen houden ze me een spiegel van her-beleving voor. Net zoals voor een Chinees in de klassieke tijd het bekijken van een landschap een vorm van mediteren was, waaruit het menselijk leven zijn kracht ontvangt.

De foto’s in deze reeks werden her-beleefd in mijn donkere kamer, zoals de penseelschilder die ritueel zijn inkt op een inktsteen klaarmaakt en daarna het tafereel in een vloeiende beweging aan het rijstpapier toevertrouwt. Dit gevoel wil ik tastbaar maken, waarbij het openen van een map en het vastnemen van de foto’s (herinneringen) als het ware deel gaat uitmaken van het ritueel van her-beleving

contact


 

Pin It on Pinterest