Selecteer een pagina

Pas ik nog wel in deze wereld, in deze tijd? Ik heb steeds meer last van geluiden waar andere mensen helemaal niks van lijken te merken. Ik word me er steeds meer van bewust dat stilte zeldzaam is geworden en dat ik overgevoelig ben geworden voor lawaai.

De alomtegenwoordige gsm met de meest irritante beltonen, trilalarmen die soms meer lawaai maken dan de beltoon… ongewild geconfronteerd worden met een privé gesprek van  iemand die luid pratend aan de telefoon hangt. Waarom praten sommige mensen trouwens zo hard, ook als ze vlak voor je neus staan?

Het aanzwellend en knetterend geluid van een opgefokte brommer, de hond aan de overkant van de straat die de godganse dag buiten zit en van miserie en eenzaamheid de hele dag loopt te blaffen, de steeds groter wordende stroom auto’s, bussen en vrachtwagens die veel te snel door deze woonstraat raast,…

Zal blij zijn als het weer half twee vannacht is, dan wordt het weer wat stiller.

Oh de stilte… wat kan ik ernaar verlangen!

Mis jij dat ook zo erg?

Pin It on Pinterest